Ajax financieel gezondste club van Europa ?>

Ajax financieel gezondste club van Europa

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Hierdoor bent u altijd up-to-date van het laatste nieuws over voetbal!

Bericht van bron Voetbalblog: Ajax financieel gezondste van Europa

Zojuist is er een artikel uitgekomen op de site Voetbalblog. De naam van het gepubliceerde bericht is Ajax financieel gezondste van Europa.

Het voetbal bericht dat is verschenen heeft de volgende tekst als inleiding:

Ajax mag zich voor de tweede keer op rij de financieel gezondste van Europa noemen.

Die conclusie is vandaag getrokken uit een analyse van S&P Capital IQ, zo meldt het Financiële Dagblad. In de zogenoemde Credit Football League is een ranglijst gemaakt van de financiële huishouding van clubs.

Verderop in het item van Voetbalblog wordt onder andere beschreven:

Ajax had aan het begin van dit jaar bijna negentig miljoen euro aan liquide middelen. Het eigen vermogen bedroeg ongeveer zeventig procent van het balanstotaal. Met die gegevens bleef Ajax clubs als Arsenal, Bayern München, Manchester City en Saint-Etienne.

Het volledige artikel is na te lezen op de website van Voetbalblog. Hier kunt u naast dit betreffende bericht ook andere interessante artikelen over voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is de meest populaire sport waarbij 2 ploegen bestaande uit 11 atleten moeten proberen de voetbal in het goal van de opponent te krijgen. De voetbal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, behalve met de handen en/of armen. In de praktijk wordt bijna altijd met de voeten gevoetbald, het komt ook voor dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal op ieder moment speelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen gelden niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het grasveld, waarop altijd wordt gespeeld, dragen de voetballers speciale schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *