Ajax is het helemaal kwijt: ‘De situatie is zorgelijk’ ?>

Ajax is het helemaal kwijt: ‘De situatie is zorgelijk’

Iedere dag bezorgen wij u op de hoogte van belangrijk nieuws over voetbal. Op deze manier bent u altijd up to date van het meest recente nieuws over voetbal!

Item afkomstig van VoetbalZone: Ajax is het helemaal kwijt: ‘De situatie is zorgelijk’

Vandaag is er een bericht uitgekomen op VoetbalZone. De naam van het uitgekomen artikel is Ajax is het helemaal kwijt: ‘De situatie is zorgelijk’.

Het voetbal artikel dat is verschenen begint als volgt:

Er is al een tijdje kritiek op het spel van Ajax, maar de meeste wedstrijden werden nog wel gewonnen door de Amsterdammers. In de afgelopen week ging het echter mis voor de ploeg van Frank de Boer; zowel thuis tegen Heracles Almelo als uit bij Roda JC Kerkrade kwam Ajax niet verder dan een gelijkspel, waardoor PSV de koppositie in de Eredivisie kon overnemen.

De gelijkmaker van Roda viel weliswaar pas in blessuretijd, maar bij Ajax wist men dat een overwinning ook niet verdiend was geweest. “De situatie is zorgelijk”, zegt Davy Klaassen, die als invaller zijn rentree kon maken, in gesprek met De Telegraaf. De aanvoerder vindt het onbegrijpelijk hoe gemakkelijk Ajax de kansen weggeeft.

In het vervolg van het bericht van VoetbalZone wordt het volgende beschreven:

Volgens Klaassen zakte Ajax tegen Roda wel heel erg ver weg: “We konden de bal helemaal niet meer vasthouden. Dat is een probleem, ja”, aldus de middenvelder. “Juist als de tegenstander opportunistisch gaat spelen, zouden wij meer ruimte en kansen moeten krijgen. Dat had dus in ons voordeel moeten werken. Nu liepen we alleen maar verder achteruit. We zijn er hard mee bezig om in aanvallend opzicht meer te brengen, maar dat was tegen Roda totaal niet te zien.”

Het volledige item is te bekijken op de website van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook andere interessante nieuwsitems over voetbal.

Meer informatie over de geschiedenis van voetbal

Voetbal is de meest populaire balsport waarbij 2 teams bestaande uit 11 sporters moeten proberen de speelbal in het goal van de opponent te krijgen. De bal mag met ieder lichaamsdeel gespeeld worden, behalve met de handen of armen. In werkelijkheid wordt bijna altijd met de voeten gevoetbald, het gebeurd ook dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal te allen tijde speelbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze afspraken gelden niet voor de keeper.Om goed te kunnen spelen op het grasveld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de spelers specicaal ontwikkelde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *