Boete Barca voor vlag in CL-finale ?>

Boete Barca voor vlag in CL-finale

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van interessant nieuws met betrekking tot voetbal. Op deze manier bent u snel op de hoogte van het meest recente voetbalnieuws!

Nieuwsbericht afkomstig van Goal.com: Boete Barça voor vlag in CL-finale

Vandaag is er een nieuw artikel uitgekomen via de site Goal.com. De naam van het uitgekomen bericht is Boete Barça voor vlag in CL-finale.

Het artikel dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

FC Barcelona heeft van de UEFA een boete van dertigduizend euro gekregen. Reden was een Catalanse onfahankelijkheidsvlag.

Supporters van Barcelona zwaaiden tijdens de afgelopen Champions League-finale met Catalaanse onafhankelijkheidsvlaggen en dat is tegen de regels van de UEFA. Die schrijven namelijk voor dat politiek en voetbal gescheiden moeten blijven.

In het vervolg van het artikel van Goal.com wordt onder andere verteld:

De ethische commissie van de UEFA (Control, Ethics and Disciplinary Body, CEDB) startte daarop een onderzoek en donderdag kwam er een vonnis.

Het complete item is te lezen op de site van Goal.com. Hier leest u naast dit betreffende bericht ook vele andere artikelen over voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is de meest populaire sport waarbij twee teams bestaande uit 11 spelers moeten proberen de bal in het goal van de opponent te krijgen. De voetbal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, behalve met de armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, het gebeurd ook dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de bal op ieder moment bespeelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze afspraken tellen niet voor de keeper.Om goed te kunnen spelen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de spelers specicaal ontwikkelde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *