‘Cruijff werd boos op mij toen Guardiola zei dat het gras veel te hoog was’ ?>

‘Cruijff werd boos op mij toen Guardiola zei dat het gras veel te hoog was’

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van het laatste nieuws over voetbal. Op deze manier bent u altijd up to date van het meest recente nieuws uit de voetbalwereld!

Bericht van VoetbalZone: ‘Cruijff werd boos op mij toen Guardiola zei dat het gras veel te hoog was’

Vandaag is er een artikel uitgekomen op VoetbalZone. De titel van het uitgekomen artikel is ‘Cruijff werd boos op mij toen Guardiola zei dat het gras veel te hoog was’.

Het artikel dat is gepubliceerd heeft de volgende inleiding:

Het overlijden van Johan Cruijff heeft ervoor gezorgd dat tal van Nederlandse oud-voetballers anekdotes over de befaamde nummer veertien oprakelen. Ook in Spanje denkt men met weemoed terug aan el Salvador, die als voetballer én trainer van Barcelona wereldroem vergaarde en ook nog een blauwe maandag voor Levante uitkwam.

Generatiegenoot David Vidal, 65 jaar, was in de jaren negentig hoofdtrainer van Logroñés, dat onder zijn leiding in 1990/91 en 1991/92 als tiende eindigde. Vidal betreurt ten zeerste het overlijden van de Nederlander. “Ik ben echt van slag”, geeft de tegenwoordig oefenmeester van Segunda División-club B Guadalajara te kennen. “Ik had veel bewondering voor Cruijff. Ik keek altijd uit naar onze onderlinge ontmoetingen. Cruijff was een goed persoon.”

Verderop in het item oorspronkelijk van VoetbalZone wordt het volgende beschreven:

Het bescheiden Logroñés van Vidal tegen het Dream Team van Cruijff: op papier David tegen Goliath. Toch slaagde de club uit La Rioja er in 1991 in om een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen, voor eigen publiek. “Een week voor aanvang van de wedstrijd gaf ik de opdracht om het gras niet te maaien. Op die manier hadden we een antwoord op de door Cruijff geïntroduceerde manier van spelen van Barcelona.”

Het complete artikel is te lezen op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook vele andere nieuwsitems gerelateerd aan voetbal.

Meer informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de meest populaire balsport waarbij twee teams bestaande uit elf atleten moeten proberen de speelbal in het doel van de opponent te krijgen. De voetbal mag met alle deel van het lichaam worden gespeeld, behalve met de handen of armen. In werkelijkheid wordt bijna altijd met de voeten gevoetbald, het gebeurd ook dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal altijd speelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bijvoorbeeld op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze regels gelden niet voor de doelverdediger.Om goed te kunnen spelen op het veld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de voetballers speciaal gefabriceerde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *