De Graafschap-basisspeler moet adviseren over toekomst FC Twente ?>

De Graafschap-basisspeler moet adviseren over toekomst FC Twente

Iedere dag bezorgen wij u op de hoogte van het laatste nieuws over voetbal. Zo bent u altijd op de hoogte van het heetste nieuws over voetbal!

Artikel van VoetbalZone: De Graafschap-basisspeler moet adviseren over toekomst FC Twente

Zojuist is er een nieuw artikel uitgekomen via de site VoetbalZone. De naam van het gepubliceerde bericht is De Graafschap-basisspeler moet adviseren over toekomst FC Twente.

Het artikel dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente laten degraderen en wacht nog op een advies van de Centrale Spelersraad, dat overigens niet bindend is. Pas na dit advies zal de straf officieel zijn. Opvallend is dat er een speler van De Graafschap, Robin Pröpper, in de CSR zit.

De Graafschap kan nog in de Eredivisie blijven, maar dan moet Twente wel plaatsmaken. Danny Hesp, voorzitter van de CSR, verwacht dat Pröpper zich neutraal op kan stellen: “Robin is een verstandige jongen. Ik ga ervan uit dat hij een objectieve mening kan geven”, zegt Hesp in gesprek met De Telegraaf.

In het vervolg van het item afkomstig van VoetbalZone wordt onder andere beschreven:

Hesp verwacht dat de CSR deze week een advies zal kunnen geven. Er is inmiddels gesproken met zowel Twente als met de licentiecommissie. Twente wacht het besluit van de CSR overigens niet af en heeft reeds een kort geding aangespannen, die aanstaande vrijdag (10.00 uur) zal dienen bij de rechtbank in Utrecht. Indien de rechter een uitspraak doet wordt die snel daarna verwacht.

Het volledige item is te bekijken op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook vele andere nieuwsitems gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is een wereldwijd populaire sport waarbij 2 ploegen bestaande uit 11 spelers moeten proberen de voetbal in het doel van de opponent te krijgen. De bal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van handen of armen. In werkelijkheid wordt meestal met de voeten gevoetbald, het gebeurd ook dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de voetbal altijd bespeelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bij wijze van spreke op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze afspraken gelden niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het veld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de voetballers speciaal gefabriceerde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *