Deense ‘Moneyball-ploeg’ verliest en Sparta Praag frustreert ?>

Deense ‘Moneyball-ploeg’ verliest en Sparta Praag frustreert

Iedere dag bezorgen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van het heetste nieuws uit de voetbalwereld!

Item van VoetbalZone: Deense ‘Moneyball-ploeg’ verliest, Sparta Praag frustreert CSKA

Er is vandaag een nieuw bericht uitgekomen via de website VoetbalZone. De titel van het uitgekomen artikel is Deense ‘Moneyball-ploeg’ verliest, Sparta Praag frustreert CSKA.

Het bericht dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

FC Midtjylland, de club die vorig seizoen voor het eerst in zijn bestaan kampioen van Denemarken werd door gebruik te maken van het Moneyball-principe, is tegen een domper aangelopen tijdens zijn Champions League-avontuur. Bij binnenkomst in de derde voorronde, dinsdagavond in eigen huis, verloor de club met 1-2 van Cypriotisch kampioen APOEL. Vele kilometers verderop hielden CSKA Moskou en Sparta Praag elkaar in bedwang (2-2).

Het bescheiden Midtjylland verbaasde vorig seizoen vriend en vijand, door steeds aan kop van de Super Ligaen te blijven. Uiteindelijk pakte men de landstitel en dat was een prestatie van formaat. De club begon in de tweede vorronde van de Champions League en versloeg daarin Lincoln Red Imps uit Gibraltar. Het lukte dinsdag niet de goede lijn door te trekken en te stunten in ronde drie. Er waren basisplaatsen voor ‘oude bekenden’ als Tim Sparv, Petter Andersson, Jakob Poulsen en voor Pione Sisto, de man die in de belangstelling stond van Ajax. FC Midtjylland was echter niet opgewassen tegen Tomas De Vincenti.

Verderop in het artikel van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

De Argentijn sloeg in een paar minuten tweemaal toe in de eerste helft. Tussen twee man in lukte het hem wonderwel een voorzet vanaf rechts erin te prikken en zo voor de 0-1 te zorgen, na een half uur spelen. Drie minuten daarna maakte De Vincenti ook de 0-2: ditmaal bleef hij goed overeind nadat hij wat meters had gepakt en haalde hij droog uit richting de linkerhoek. Doelman Johan Dahlin kon er niet bij en dus verdubbelde APOEL, met Boy Waterman in de basiself, de voorsprong. Op de valreep maakte Poulsen nog wel de 1-2 en dus is de uitgangspositie niet erbarmelijk, maar nog steeds lastig voor de Denen. Volgende week wacht het weerzien op Cyprus.

Het volledige artikel is na te lezen op de website van VoetbalZone. Hier leest u naast dit bericht ook andere interessante berichten gerelateerd aan voetbal.

Meer informatie over de geschiedenis van voetbal

Voetbal is de meest gespeelde balsport waarbij twee teams bestaande uit 11 spelers moeten proberen de voetbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De voetbal mag met ieder deel van het lichaam worden gespeeld, met uitzondering van handen en/of armen. In de praktijk wordt meestal met de voeten gespeeld, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal altijd beschikbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze afspraken gelden niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de voetballers speciale schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *