FC Twente krijgt dag na het einde van competitie duidelijkheid over licentie ?>

FC Twente krijgt dag na het einde van competitie duidelijkheid over licentie

Iedere dag brengen wij u op de hoogte van belangrijk nieuws over voetbal. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de voetbalwereld!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalZone: FC Twente krijgt dag na het einde van competitie duidelijkheid over licentie

Vandaag is er een artikel uitgekomen op VoetbalZone. De titel van het gepubliceerde bericht is FC Twente krijgt dag na het einde van competitie duidelijkheid over licentie.

Het voetbal bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende inleiding:

FC Twente heeft tot nu toe al drie keer punten in mindering gekregen door de financiële misstanden bij de club, maar de Tukkers moeten nog even in onzekerheid leven. Volgens TC Tubantia krijgt de Enschedese club op 9 mei, een dag na het einde van het reguliere seizoen, te horen of het de proflicentie mag behouden.

Deze beslissing zou nog weleens grote gevolgen kunnen hebben voor de strijd onderin de Eredivisie: als Twente zijn licentie kwijtraakt eindigt de club officieel op de laatste plaats, waardoor de nummer zestien en zeventien veroordeeld worden tot het spelen van de play-offs voor promotie en degradatie. Voor SC Cambuur en De Graafschap, die momenteel de onderste twee plaatsen bezetten, zou het licentieverlies van Twente dus goed nieuws kunnen betekenen. Voor de strijd om het kampioenschap heeft een eventueel verlies van de licentie geen gevolgen.

In het vervolg van het item afkomstig van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

Twente heeft de afgelopen maanden al flink bezuinigd en de club heeft nog tot 1 mei om aan de voorwaarden van de licentiecommissie te voldoen. Dit is echter niet het enige probleem dat de club uit Enschede boven het hoofd hangt: verschillende Eredivisieclubs hebben al aangedrongen op een financiële vergoeding van de Twentenaren. Zij zijn van mening dat de club de afgelopen seizoenen onterecht hoger is geëindigd dan zou moeten en daardoor een hoger bedrag aan tv-gelden heeft opgestreken.

Het volledige bericht is te bekijken op de website van VoetbalZone. Hier leest u naast dit betreffende bericht ook andere interessante berichten gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over het spel voetbal

Voetbal is de meest gespeelde sport waarbij 2 ploegen bestaande uit 11 atleten moeten proberen de speelbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van handen of armen. In werkelijkheid wordt vooral met de voet gespeeld, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de bal op ieder moment beschikbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bij wijze van spreke op de voetbal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de speler. Deze afspraken tellen niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de spelers speciaal gefabriceerde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *