AZ zet ex-basisklant uit de selectie: ‘Hij mag uitkijken naar een andere club’ ?>

AZ zet ex-basisklant uit de selectie: ‘Hij mag uitkijken naar een andere club’

Iedere dag brengen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Hierdoor bent u snel up-to-date van het laatste nieuws uit de voetbalwereld!

Bericht van bron VoetbalZone: AZ zet ex-basisklant uit de selectie: ‘Hij mag uitkijken naar een andere club’

Er is vandaag een nieuw bericht uitgekomen op de website VoetbalZone. De naam van het gepubliceerde artikel is AZ zet ex-basisklant uit de selectie: ‘Hij mag uitkijken naar een andere club’.

Het bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende tekst als inleiding:

Jan Wuytens mag weg bij AZ. De dertigjarige mandekker is overbodig geraakt bij de Alkmaarders en directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft de verdediger in de etalage gezet. Wuytens heeft nog een verbintenis tot medio 2017, maar de kans dat hij nog minuten gaat maken is nihil.

“Ik heb bij Jan aangegeven dat hij in 2016 geen deel meer uitmaakt van de A-selectie. Hij mag uitkijken naar een andere club”, zo laat Huiberts weten via de officiële kanalen van de club. Dit seizoen speelde de Belg nog geen minuut in competitieverband.

Verderop in het bericht van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

Wuytens werd voorafgaand aan het seizoen 2013/14 overgenomen van FC Utrecht, waar hij een vaste waarde was. Dat was hij daarvoor ook bij Heracles Almelo. In zijn eerste seizoen bij AZ kwam hij nog tot 26 competitiewedstrijden, waarvan 25 als basisspeler. Vorig seizoen waren dat nog maar vijf wedstrijden; dit seizoen staat de teller dus op nul.

Het volledige bericht is na te lezen op de website van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook vele andere nieuwsitems met betrekking tot voetbal.

Algemene informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de meest gespeelde sport waarbij twee ploegen van elf spelers moeten proberen de speelbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met alle lichaamsdeel gespeeld worden, met uitzondering van handen of armen. In de praktijk wordt meestal met de voeten gespeeld, het komt ook voor dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de voetbal op ieder moment beschikbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bijvoorbeeld op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de speler. Deze regels gelden niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de spelers speciaal gefabriceerde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *