Iniesta: ‘Voelt niet onrechtvaardig dat ik de Ballon d’Or niet heb gewonnen’ ?>

Iniesta: ‘Voelt niet onrechtvaardig dat ik de Ballon d’Or niet heb gewonnen’

Iedere dag bezorgen wij u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot voetbal. Zo bent u altijd op de hoogte van het heetste voetbalnieuws!

Artikel afkomstig van VoetbalZone: Iniesta: ‘Voelt niet onrechtvaardig dat ik de Ballon d’Or niet heb gewonnen’

Zojuist is er een nieuw bericht uitgekomen op de site VoetbalZone. De naam van het gepubliceerde bericht is Iniesta: ‘Voelt niet onrechtvaardig dat ik de Ballon d’Or niet heb gewonnen’.

Het artikel dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

Andrés Iniesta is al jarenlang een onmisbare kracht bij Barcelona én het Spaanse nationale elftal en ook op dit EK laat de dribbelaar weer zijn klasse zien. Iniesta wordt daardoor naar voren geschoven voor de Ballon d’Or, de prijs voor beste voetballer van de wereld, die hij nog nooit wist te winnen. Volgens Vicente Del Bosque zou het ‘onrechtvaardig’ zijn als dat ook nooit zou gebeuren.

Iniesta werd in 2010 tweede en in 2012 derde, maar in beide verkiezingen ging de prijs naar zijn ploeggenoot Lionel Messi. Dat hij de Ballon d’Or nog niet heeft weten te winnen, houdt Iniesta niet wakker in de nacht: “Het is niet iets dat steekt”, zei de technicus bij Cuatro. “Ik zie het ook niet als iets onrechtvaardigs dat ik de Ballon d’Or niet gewonnen heb.”

In het vervolg van het item oorspronkelijk van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

“Leo en Cristiano Ronaldo verdienden elke Ballon d’Or die zij pakten”, meende Iniesta. “Iedereen heeft zijn eigen mening hierover, maar voor mij is het al geweldig om de strijd aan te kunnen gaan met zulke geweldige spelers.” Spanje speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd op dit EK, tegen Kroatië.

Het complete item is na te lezen op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit betreffende artikel ook vele andere berichten over voetbal.

Meer informatie over de geschiedenis van voetbal

Voetbal is de populairste sport waarbij twee teams van elf spelers moeten proberen de voetbal in het goal van de opponent te krijgen. De voetbal mag met ieder lichaamsdeel gespeeld worden, met uitzondering van handen of armen. In de praktijk wordt bijna altijd met de voeten gespeeld, het komt ook voor dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de voetbal op ieder moment bespeelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de voetbal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze regels gelden niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop altijd wordt gespeeld, dragen de voetballers specicaal ontwikkelde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *