Cruijff: ‘Kom tot conclusie dat dit een goed besluit is geweest’ ?>

Cruijff: ‘Kom tot conclusie dat dit een goed besluit is geweest’

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van belangrijk nieuws met betrekking tot voetbal. Hierdoor bent u snel up to date van het meest recente voetbalnieuws!

Artikel afkomstig van VoetbalZone: Cruijff: ‘Kom steeds meer tot conclusie dat dit een goed besluit is geweest’

Vandaag is er een nieuw bericht uitgekomen op de website VoetbalZone. De titel van het uitgekomen bericht is Cruijff: ‘Kom steeds meer tot conclusie dat dit een goed besluit is geweest’.

Het voetbal artikel dat is verschenen heeft de volgende tekst als inleiding:

De rol van Johan Cruijff bij Ajax is uitgespeeld. De legendarische nummer veertien vroeg de leden van de Amsterdamse club eerder deze maand om de bestuursraad naar huis te sturen, maar daar werd niet naar geluisterd: bij de ledenvergadering werden alle moties tegen de bestuursraad verworpen. Cruijff vindt het goed zo en gaat zich niet meer direct met Ajax bemoeien.

Volgens de voormalig sterspeler hebben de leden gekozen voor ‘een bestuursvorm, en niet voor een voetbalvorm’. “Ook door de manier waarop Ajax met Wim Jonk en Tscheu La Ling is omgegaan sta ik achter mijn besluit om een stapje terug te doen”, schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. Hij stelt dat hij erg trots is op Jonk en La Ling en dat eerstgenoemde aantoonbaar goed werk heeft geleverd. Sinds de komst van Jonk werd er voor 85 miljoen euro aan spelers uit de eigen opleiding verdiend en bovendien gaat het ontzettend goed met de A1.

In het vervolg van het item afkomstig van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

"Toch wordt de enige die de essentie van het Plan Cruijff heeft uitgevoerd, weggestuurd. Iemand die het over voetbal wilde hebben, maar kon vertrekken omdat hij niet mee wilde in de bestuurlijke organisatie”, baalt Cruijff. “Mijn referentie is het spel van Barcelona en Bayern en daar zag ik bij Ajax te weinig van terug. Dan moet je gewoon eerlijk zijn en er afstand van nemen. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat dit een goed besluit is geweest.”

Het volledige item is na te lezen op de website van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook andere interessante berichten over voetbal.

Meer informatie over het spel voetbal

Voetbal is de meest populaire balsport waarbij twee ploegen bestaande uit 11 sporters moeten proberen de voetbal in het doel van de opponent te krijgen. De speelbal mag met alle deel van het lichaam gespeeld worden, behalve met de armen en handen. In werkelijkheid wordt vooral met de voeten gespeeld, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal altijd speelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen tellen niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het veld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de spelers speciaal gefabriceerde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *