‘Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule’ ?>

‘Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule’

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Zo bent u altijd op de hoogte van het meest recente nieuws over voetbal!

Item afkomstig van VoetbalPrimeur: ‘Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule’

Vandaag is er een nieuw bericht uitgekomen op de site VoetbalPrimeur. De titel van het uitgekomen artikel is ‘Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule’.

Het bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende tekst als inleiding:

Poolse media maakten maandag melding van de Ajax-interesse in Bartosz Kapustka. Het aantrekken van de Poolse tiener kan behoorlijk in de euro’s gaan lopen, schrijft Sportowe Fakty nu. 

Kapustka, die met zijn vaderland momenteel deelneemt aan het EK, verlengde niet lang geleden zijn contract bij KS Cracovia tot de zomer van 2018. In de verbintenis van de negentienjarige linksbuiten is géén vaste afkoopsom opgenomen. Daardoor kan zijn werkgever in principe vragen voor Kapustka wat het wil. Enkele maanden geleden werd een bod van drie miljoen euro uit Turkije naar verluidt nog terzijde geschoven.

Verderop in het artikel van VoetbalPrimeur wordt het volgende verteld:

Vermoedelijk vraagt Cracovia deze zomer minimaal het dubbele voor de tiener. Zéker nu Kapustka afgelopen zondag een prima wedstrijd op het EK speelde, is zijn waarde gestegen. De jongeling speelde 88 minuten mee tijdens het gewonnen duel met Ierland (1-0). Volgens Sportowe Fakty hebben naast Ajax ook Borussia Dortmund, Juventus en AS Roma belangstelling voor Kapustka. Ajax-directeur Marc Overmars zou reeds een gesprek met Cracovia achter de rug hebben. 

Het volledige bericht is te bekijken op de site van VoetbalPrimeur. Hier leest u naast dit artikel ook andere interessante berichten gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is een wereldwijd populaire balsport waarbij twee ploegen van elf atleten moeten proberen de speelbal in het doel van de opponent te krijgen. De voetbal mag met alle deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In werkelijkheid wordt vooral met de voet gevoetbald, het gebeurd ook dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal altijd bespeelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de speler. Deze afspraken gelden niet voor de doelverdediger.Om goed te kunnen spelen op het voetbalveld, waarop altijd wordt gevoetbald, dragen de spelers speciale voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *