Martens (31) geeft Van Gaal gelijk en verdwijnt definitief uit profvoetbal ?>

Martens (31) geeft Van Gaal gelijk en verdwijnt definitief uit profvoetbal

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van het laatste nieuws over voetbal. Hierdoor bent u snel up-to-date van het meest recente nieuws uit de voetbalwereld!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalZone: Martens (31) geeft Van Gaal gelijk en verdwijnt definitief uit profvoetbal

Er is vandaag een bericht uitgekomen op de site VoetbalZone. De naam van het gepubliceerde artikel is Martens (31) geeft Van Gaal gelijk en verdwijnt definitief uit profvoetbal.

Het voetbal bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende tekst als inleiding:

Maarten Martens heeft een maand geleden een punt achter zijn profbestaan gezet, zo maakt hij donderdag in gesprek met Het Nieuwsblad bekend. De middenvelder, 31 jaar, zat sinds afgelopen zomer zonder club. Wegens pijn ziet de voormalig jeugdinternational van België geen toekomstperspectief meer voor zichzelf in de voetballerij.

Divers blessureleed aan kuit, enkel, knie, hamstring en achillespees hield Martens gedurende zijn loopbaan veelvuldig aan de kant. “Wie de Europese top wil halen, moet op alle vlakken bovengemiddeld goed zijn. Ik kon die stap niet maken, wellicht omdat ik te frêle was. Dat moet ik durven toegeven. Ik ben nooit jaren aan een stuk fit geweest, waardoor ik nooit kon investeren in mezelf”, zo blikt de ex-speler van onder meer AZ terug op zijn loopbaan.

In het vervolg van het bericht van VoetbalZone wordt het volgende verteld:

Martens was na zijn 25e meer uren kwijt aan behandeling van blessures en het terugvinden van zijn niveau dan bijvoorbeeld aan het nemen van vrije trappen. Fysieke kracht was echter niet het sterke punt van de Belg, zo gaf Louis van Gaal al bij AZ te kennen. “Die zei, half lachend: zie dat nou, dat is toch geen lichaam voor topsport. Daar zat een grond van waarheid in. Ik meed duels, door beweeglijkheid. En toch kijk ik voldaan terug op mijn carrière: ik werd kampioen, speelde een EK voor beloften, Olympische Spelen. Ik ben tevreden.”

Het volledige artikel is na te lezen op de website van VoetbalZone. Hier kunt u naast dit betreffende artikel ook andere interessante nieuwsitems met betrekking tot voetbal.

Meer informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de populairste sport waarbij twee ploegen bestaande uit elf sporters moeten proberen de voetbal in het goal van de tegenstander te krijgen. De voetbal mag met alle deel van het lichaam worden gespeeld, met uitzondering van armen en handen. In werkelijkheid wordt vooral met de voet gevoetbald, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de bal op ieder moment speelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze regels tellen niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de voetballers specicaal ontwikkelde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *