De spitspositie bij Ajax: Is Milik of Huntelaar de betere optie? ?>

De spitspositie bij Ajax: Is Milik of Huntelaar de betere optie?

Iedere dag brengen wij u op de hoogte van interessant nieuws met betrekking tot voetbal. Op deze manier bent u snel up-to-date van het heetste voetbalnieuws!

Artikel afkomstig van VoetbalPrimeur: De spitspositie bij Ajax: Is Milik of Huntelaar de betere optie?

Vandaag is er een nieuw bericht uitgekomen via de site VoetbalPrimeur. De naam van het gepubliceerde artikel is De spitspositie bij Ajax: Is Milik of Huntelaar de betere optie?.

Het bericht dat is gepubliceerd begint als volgt:

Met de exponentieel groeiende interesse in Arek Milik moet Ajax zich oriënteren op een mogelijke opvolger van de Pool. Klaas-Jan Huntelaar wordt al een tijdje genoemd als nieuwe spits van Ajax, maar wat is nu voor de Amsterdammers de beste optie: een langer verblijf van Milik of de komst van Huntelaar? VoetbalPrimeur legt de statistieken van de twee spitsen naast elkaar.

Milik was dit seizoen bij Ajax doeltreffender en gerichter dan Huntelaar bij Schalke 04 was. De twee speelden nagenoeg hetzelfde aantal minuten (2468 – 2459) en de Pool was daarin duidelijk de meest waardevolle speler (betrokken bij 28 doelpunten, tegenover vijftien voor Huntelaar). Milik werd ook vaker in het spel betrokken met liefst 758 passes (72 procent succesvol). Huntelaar was wel veel meer naar voren gericht: hij maakte weliswaar minder passes, maar van de 523 passes (73 procent succesvol) gingen er wel 296 naar voren. Milik speelde de helft van zijn ballen naar achter.

Verderop in het artikel afkomstig van VoetbalPrimeur wordt het volgende verteld:

Opvallend is dat Milik met zijn hoofd veel sterker is wat betreft de goals (6 tegen 1), maar dat hij in de duels weer minder sterk is dan zijn mogelijke opvolger. Huntelaar won bijna tien procent meer van zijn kopduels dan Milik. 

Het volledige artikel is te bekijken op de site van VoetbalPrimeur. Hier kunt u naast dit betreffende bericht ook vele andere artikelen met betrekking tot voetbal.

Algemene informatie over de geschiedenis van voetbal

Voetbal is een wereldwijd populaire balsport waarbij twee ploegen van 11 sporters moeten proberen de speelbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De voetbal mag met ieder lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van handen en/of armen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, het komt ook voor dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de voetbal te allen tijde speelbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen gelden niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het grasveld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de spelers speciaal gefabriceerde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *