‘Niet de schuld van Turkije of IJsland dat Oranje er niet bij is’ ?>

‘Niet de schuld van Turkije of IJsland dat Oranje er niet bij is’

Iedere dag brengen wij u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot voetbal. Op deze manier bent u altijd up-to-date van het laatste nieuws over voetbal!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalZone: ‘Niet de schuld van Turkije, Tsjechië of IJsland dat Oranje er niet bij is’

Vandaag is er een bericht uitgekomen via de site VoetbalZone. De naam van het uitgekomen bericht is ‘Niet de schuld van Turkije, Tsjechië of IJsland dat Oranje er niet bij is’.

Het voetbal artikel dat is verschenen heeft de volgende tekst als inleiding:

Over ruim zes weken begint het EK in Frankrijk, maar ondanks het feit dat er dit jaar voor het eerst 24 landen mogen deelnemen aan het toernooi, is het Nederlands elftal er niet bij. De halve finalist van het WK 2014 eindigde in kwalificatiegroep A als vierde, achter Tsjechië, IJsland én Turkije. Lothar Matthäus vindt het jammer dat de ploeg van Danny Blind ontbreekt.

De Duitse voetballegende denkt dat onderschatting het Nederlands elftal fataal is geworden. “Het is jammer voor het voetbal, want Nederland is een groot voetballand, dat erbij hoort te zijn op de grote toernooien”, zei Matthäus tijdens een event van PUMA in Londen tegen Voetbalzone. “We zullen Nederland missen, maar ze kunnen deze ervaring gebruiken voor de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. Natuurlijk hoop ik dat Nederland er dan weer bij is.”

Verderop in het bericht van VoetbalZone wordt het volgende verteld:

“Het is niet de schuld van Turkije dat Nederland er niet bij is”, benadrukte Matthäus. “Het is niet de schuld van Tsjechië en het is niet de schuld van IJsland: het is de schuld van Nederland zelf. Ze waren niet geconcentreerd en dachten dat ze het misschien wel op zeventig of tachtig procent zouden kunnen redden, maar in het voetbal moet je altijd honderd procent gefocust zijn. Ik denk dat Nederland hiervan kan leren voor de volgende kwalificatiereeks.”

Het complete bericht is na te lezen op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit betreffende bericht ook vele andere nieuwsitems gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over de geschiedenis van voetbal

Voetbal is de meest populaire balsport waarbij twee ploegen van elf atleten moeten proberen de voetbal in het goal van de opponent te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van handen of armen. In werkelijkheid wordt bijna altijd met de voet gespeeld, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de voetbal op ieder moment bespeelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de speler. Deze regels tellen niet voor de doelverdediger.Om goed te kunnen spelen op het veld, waarop meestal wordt gespeeld, dragen de spelers speciale voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *