Ode aan zieke Ajax-held: ”Knok Johan, we hebben je nodig” ?>

Ode aan zieke Ajax-held: ”Knok Johan, we hebben je nodig”

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Zo bent u snel up to date van het heetste voetbalnieuws!

Nieuwsbericht van VoetbalCentraal: Ode aan zieke Ajax-held: ”Knok Johan, we hebben je nodig”

Er is vandaag een artikel uitgekomen op VoetbalCentraal. De onderwerp van het gepubliceerde artikel is Ode aan zieke Ajax-held: ”Knok Johan, we hebben je nodig”.

Het bericht dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

Johan Cruijff vecht tegen longkanker, zo werd donderdag wereldkundig gemaakt. Bekende namen uit de voetballerij leven intens mee met de legendarische spelmaker van Ajax en Barcelona. Jaap van Dam brengt een ode aan ‘Nummer 14’.

De stukjesschrijver noemt Cruijff ‘voetbalhoogbegaafd’: ”Hij is ons normale voetbaldieren vaak twee, drie, tachtig stappen voor. Johan is een BMW M5 die alleen maar in woonwijken mag rijden. Dat is frustrerend voor hem. Ken je het gevoel in de supermarkt? Je hebt haast. Iemand, meestal een mevrouw, heeft haar winkelwagentje in het midden van het gangpad geparkeerd. Ze zoekt in de schappen. Brilletje op het puntje van haar neus, briefje in de hand. Ze blokkeert jou en heeft het niet in de gaten. Je wilt door, het irriteert mateloos. Je wilt de komkommer die je zojuist uit de bak hebt gepakt in haar douwen. Zodat ze opschiet. Zo voelt Johan zich als hij over voetbal praat. Dag in, dag uit. Hij kan niet door, want zijn omgeving houdt hem op. Google maar eens op ‘hoogbegaafdheid’ en ‘problematiek’.”

Verderop in het item van VoetbalCentraal wordt onder andere beschreven:

”Hij beseft niet dat wij het niet kunnen volgen en wij begrijpen hem niet. Daarom altijd ‘da’s logisch’. Voor hem wel, maar voor ons nog niet. Het kwartje valt bij ons meestal pas maanden later. Dan zien we in wat hij precies voor ogen had. Dat is het grote probleem. Dus heb blindelings vertrouwen in het voetbalverstand van Johan Cruijff. Komt uiteindelijk goed, echt waar. Heb geduld. Mocht je aan hem twijfelen, weet dan dat er voor jou ook een komkommer klaar ligt.”

Het complete artikel is na te lezen op de website van VoetbalCentraal. Hier kunt u naast dit bericht ook andere interessante berichten met betrekking tot voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is de populairste sport waarbij 2 teams bestaande uit elf sporters moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De speelbal mag met ieder lichaamsdeel gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In de praktijk wordt meestal met de voet gevoetbald, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal altijd speelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de bal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen gelden niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop altijd wordt gevoetbald, dragen de voetballers speciale voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *