PSV heeft geen kind aan teleurstellend FC Groningen ?>

PSV heeft geen kind aan teleurstellend FC Groningen

Iedere dag bezorgen wij u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot voetbal. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van het meest recente nieuws uit de voetbalwereld!

Item van bron VoetbalZone: PSV heeft geen kind aan teleurstellend FC Groningen

Er is vandaag een nieuw artikel uitgekomen via de website VoetbalZone. De naam van het uitgekomen artikel is PSV heeft geen kind aan teleurstellend FC Groningen.

Het voetbal bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende inleiding:

FC Groningen heeft geen sportieve wraak kunnen nemen voor de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal. De bekerwinnaar stond zondagmiddag opnieuw tegenover landskampioen PSV, maar in Brabant viel er niet veel te halen voor Groningen. PSV was in eigen huis heer en meester en herstelde zich met een 2-0 overwinning van het puntenverlies dat het eerder deze week leed bij ADO Den Haag. Luciano Narsingh maakte allebei de doelpunten voor de Eindhovenaren.

Op de overwinning viel weinig aan te merken, want PSV was simpelweg te goed voor Groningen. De thuisploeg had in de gehele eerste helft de controle en kwam al na zes minuten spelen op voorsprong, na een schitterende pass van Maxime Lestienne. De linksbuiten speelde Narsingh vrij en die ging om doelman Sergio Padt heen, waarna de hoek te lastig leek te worden. Narsingh slaagde er echter toch nog in om de bal binnen te prikken, omdat Johan Kappelhof te snel terug was gerend en vergat om de hoek af te dekken. PSV kende dus een uitstekende start en ging op zoek naar meer.

Verderop in het bericht van VoetbalZone wordt het volgende verteld:

De landskampioen bleef zoals gezegd de betere ploeg en had werkelijk geen kind aan Groningen, maar veel kansen wist PSV toch ook niet te creëren. Het PSV-publiek schreeuwde om een strafschop na hands van Etiënne Reijnen, maar de bal belandde terecht niet op de stip, en Bryan Linssen ontsnapte na een harde tackle op Andrés Guardado aan zijn tweede gele kaart. Dat Groningen met elf man de rust in ging was sowieso een klein wonder, want kort voor rust kwam Kappelhof nog in met een vliegende tackle op Guardado. De verdediger kwam met geel goed weg.

Het volledige artikel is te bekijken op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit bericht ook andere interessante berichten over voetbal.

Meer informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de populairste sport waarbij twee teams bestaande uit 11 atleten moeten proberen de voetbal in het goal van de opponent te krijgen. De voetbal mag met ieder lichaamsdeel gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal op ieder moment speelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bij wijze van spreke op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen gelden niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het grasveld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de spelers specicaal ontwikkelde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *