Real Madrid heeft terugkoopclausule in contract Ozil laten opnemen ?>

Real Madrid heeft terugkoopclausule in contract Ozil laten opnemen

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van belangrijk nieuws met betrekking tot voetbal. Zo bent u altijd up-to-date van het meest recente voetbalnieuws!

Bericht van bron VoetbalZone: Real Madrid heeft terugkoopclausule in contract Özil laten opnemen

Vandaag is er een artikel uitgekomen via de website VoetbalZone. De onderwerp van het uitgekomen bericht is Real Madrid heeft terugkoopclausule in contract Özil laten opnemen.

Het bericht dat is gepubliceerd begint als volgt:

Football Leaks is de laatste tijd weer druk bezig. De klokkenluiderssite heeft in de afgelopen weken weer de nodige contracten naar buiten gebracht en maandag is de overeenkomst die Real Madrid en Arsenal sloten over Mesut Özil op straat komen liggen. Opvallend is dat Real een terugkoopclausule in het contract heeft laten opnemen.

Wanneer Arsenal besluit om Özil te verkopen aan een Spaanse club, dan moet het Özil eerst aan Real aanbieden. De Koninklijke heeft vervolgens 48 uur de tijd om te beslissen over de optie tot koop. Real lijkt met deze clausule vooral te willen voorkomen dat Özil, die drie seizoenen in Madrid actief was, op een dag naar Barcelona of Atlético Madrid vertrekt.

Verderop in het item afkomstig van VoetbalZone wordt het volgende verteld:

Arsenal betaalde 44 miljoen euro voor Özil en maakt ieder jaar een miljoen euro extra over, wanneer de ploeg zich met de Duitser in de gelederen plaatst voor de Champions League. Dit moet Arsenal maximaal zes keer doen, waardoor de totale transfersom uit kan komen op vijftig miljoen euro. Mocht Arsenal Özil voor meer dan vijftig miljoen euro verkopen, dan krijgt Real 33 procent van iedere euro boven dit bedrag.

Het volledige item is te bekijken op de site van VoetbalZone. Hier kunt u naast dit betreffende artikel ook vele andere artikelen gerelateerd aan voetbal.

Meer informatie over voetbal

Voetbal is de populairste sport waarbij twee teams bestaande uit 11 atleten moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De voetbal mag met alle lichaamsdeel gespeeld worden, behalve met de handen en/of armen. In werkelijkheid wordt meestal met de voet gevoetbald, het komt ook voor dat de voetbal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de voetbal te allen tijde speelbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de voetballer. Deze beperkingen tellen niet voor de doelverdediger.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop altijd wordt gespeeld, dragen de voetballers speciale schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *