Voortbestaan Twente weer op het spel ?>

Voortbestaan Twente weer op het spel

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van interessant nieuws over voetbal. Op deze manier bent u altijd up to date van het laatste nieuws uit de voetbalwereld!

Nieuwsbericht van bron VoetbalPrimeur: Voortbestaan Twente wéér op het spel: "Situatie heel complex en zorgelijk"

Zojuist is er een artikel uitgekomen via VoetbalPrimeur. De naam van het uitgekomen bericht is Voortbestaan Twente wéér op het spel: "Situatie heel complex en zorgelijk".

Het artikel dat is gepubliceerd heeft de volgende tekst als inleiding:

FC Twente zit weer in het nauw. De Tukkers hebben om uitstel gevraagd bij de KNVB en de gemeente, maar als zij geen clementie tonen, dan staat het voortbestaan van Twente op het spel. Mogelijk verliest Twente dan namelijk de proflicentie, weet De Telegraaf.

Als de gemeente geen clementie toont, dan moet Twente halfjaarcijfers zonder de garantstelling van 32 miljoen indienen. Mogelijk kan de club dan niet uit de zorgwekkende categorie 1 komen en dat heeft het intrekken van de licentie tot gevolg. Van Twente werd verwacht dat zij op 15 februari en 1 maart stukken zouden inleveren, maar die data kunnen de Tukkers niet halen. Er kan ook een boete volgen van de licentiecommissie van de KNVB. Daarnaast kunnen de aanklager betaald voetbal en de FIFA nog hun straffen uitspreken vanwege de Doyen-zaak.

In het vervolg van het bericht van VoetbalPrimeur wordt onder andere beschreven:

Op dit moment vindt er een intern onderzoek plaats in Enschede naar de bestuursstructuur en het transferverleden. Wellicht komen daardoor nog lijken uit de kast vallen op financieel vlak. "De situatie is nog steeds heel complex en zorgelijk", reageert interim-directeur Onno Jacobs. "We realiseren ons dat we in deze periode veel vragen aan inlevingsvermogen, flexibiliteit en begrip van alle betrokken partijen."

Het complete bericht is te lezen op de website van VoetbalPrimeur. Hier leest u naast dit artikel ook vele andere artikelen gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de meest gespeelde balsport waarbij twee ploegen bestaande uit elf spelers moeten proberen de voetbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De speelbal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, behalve met de armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voeten gespeeld, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de voetbal te allen tijde speelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bijvoorbeeld op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de speler. Deze regels tellen niet voor de keeper.Om goed te kunnen spelen op het veld, waarop altijd wordt gevoetbald, dragen de voetballers speciale voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *