Spaanse krant maakt zich sterk voor onderbreken van ‘el Clásico’ ?>

Spaanse krant maakt zich sterk voor onderbreken van ‘el Clásico’

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot voetbal. Zo bent u altijd op de hoogte van het heetste voetbalnieuws!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalZone: Spaanse krant maakt zich sterk voor onderbreken van ‘el Clásico’

Zojuist is er een nieuw artikel uitgekomen op VoetbalZone. De naam van het gepubliceerde artikel is Spaanse krant maakt zich sterk voor onderbreken van ‘el Clásico’.

Het bericht dat is gepubliceerd heeft de volgende inleiding:

De oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam werd donderdag in de veertiende minuut stilgelegd voor een oorverdovend applaus en een dag later werd er ook bij de oefenwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk niet gevoetbald in de veertiende minuut. De Catalaanse krant SPORT vindt dit een prachtig eerbetoon aan Johan Cruijff en wil dat Barcelona het voorbeeld volgt.

SPORT maakt zich dinsdag sterk voor een minuut zonder voetbal in de Clásico van aankomende zaterdag. Barcelona en Real Madrid zouden de veertiende minuut moeten gebruiken om Cruijff te herdenken en te bedanken voor wat hij allemaal voor het voetbal heeft betekend, meent de krant. Het bestuur van Barcelona vergadert dinsdagmiddag over de beste manier om een passend eerbetoon te geven aan Cruijff.

Verderop in het artikel van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

Dinsdagavond staat het Nederlands elftal op Wembley tegenover Engeland, maar dit oefenduel zal niet worden onderbroken in de veertiende minuut. Bondscoach Danny Blind zei op de persconferentie dat een speler van hem de bal wel even een minuut lang aan de voet mag houden. “Of dat ze de bal even rustig rond tikken, zodat ze Cruijff goed en rustig kunnen herdenken. Dat zou wel zo aardig zijn”, zo werd hij geciteerd door De Telegraaf.

Het volledige artikel is te lezen op de website van VoetbalZone. Hier kunt u naast dit betreffende bericht ook vele andere nieuwsitems met betrekking tot voetbal.

Meer informatie over voetbal

Voetbal is de meest populaire sport waarbij twee ploegen bestaande uit 11 spelers moeten proberen de voetbal in het goal van de tegenstander te krijgen. De bal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van handen of armen. In de praktijk wordt meestal met de voeten gespeeld, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal te allen tijde speelbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de speler. Deze afspraken gelden niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het voetbalveld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de spelers specicaal ontwikkelde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *