Sta-in-de-weg voor PSV ?>

Sta-in-de-weg voor PSV

Dagelijks bezorgen wij u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot voetbal. Zo bent u snel up to date van het laatste nieuws uit de voetbalwereld!

Item van bron VoetbalPrimeur: Sta-in-de-weg voor PSV: ‘Had het er met Hendrix nog over hoe bizar het was’

Zojuist is er een nieuw artikel uitgekomen via de website VoetbalPrimeur. De onderwerp van het gepubliceerde bericht is Sta-in-de-weg voor PSV: ‘Had het er met Hendrix nog over hoe bizar het was’.

Het voetbal artikel dat is verschenen begint als volgt:

PSV pakte afgelopen zaterdag de koppositie in de Eredivisie door een 4-2 zege op De Graafschap. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen als Hidde Jurjus niet in de goal van De Graafschap had gestaan. Hij hield er veel uit en De Graafschap deed wat bijzonders.

De Doetinchemmers scoorden dit seizoen in twee wedstrijden namelijk vijfmaal tegen PSV, de regerend landskampioen. Dat lukte bijvoorbeeld Manchester United niet, kopte de Gelderlander. Wat verder opvallend was: de 3-0 ruststand, nadat De Graafschap helemaal was weggespeeld. "Ik had het gevoel dat ik deze wedstrijd al eens eerder had gezien", verwees trainer Jan Vreman naar de 3-6 van eerder dit seizoen.

In het vervolg van het artikel van VoetbalPrimeur wordt onder andere verteld:

Jurjus hield er veel ballen uit en sprak na afloop met De Telegraaf. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld. Vier tegengoals is veel, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. In de eerste helft waren we kansloos en was het echt te slap. De tweede helft leverde wel een goed gevoel op. Ik had het er nog met Jorrit Hendrix over hoe bizar het was dat zij het zo lieten lopen", vertelde de getalenteerde goalie.

Het complete bericht is na te lezen op de site van VoetbalPrimeur. Hier kunt u naast dit artikel ook andere interessante artikelen gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over het ontstaan van voetbal

Voetbal is de populairste balsport waarbij 2 teams bestaande uit 11 sporters moeten proberen de speelbal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van handen of armen. In de praktijk wordt bijna altijd met de voeten gevoetbald, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook moet de bal te allen tijde beschikbaar blijven en mag niet worden geblokkerd door bijvoorbeeld op de voetbal te gaan liggen of deze te klemmen tussen de benen van de speler. Deze regels gelden niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het grasveld, waarop altijd wordt gespeeld, dragen de spelers speciaal gefabriceerde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *