Van Basten zag wondergoal bijna afgekeurd worden ?>

Van Basten zag wondergoal bijna afgekeurd worden

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van belangrijk nieuws met betrekking tot voetbal. Hierdoor bent u snel op de hoogte van het laatste nieuws uit de voetbalwereld!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalPrimeur: Van Basten zag wondergoal bijna afgekeurd worden: ‘Dán had ik wel gevlagd’

Zojuist is er een artikel uitgekomen via de site VoetbalPrimeur. De onderwerp van het uitgekomen bericht is Van Basten zag wondergoal bijna afgekeurd worden: ‘Dán had ik wel gevlagd’.

Het voetbal artikel dat is gepubliceerd heeft de volgende inleiding:

Het doelpunt van Marco van Basten in de finale van het EK van 1988 staat in ons geheugen gegrift. Echter, de dienstdoende grensrechter overwoog om het doelpunt tegen de Sovjet-Unie wegens buitenspel af te keuren.

"Ik kan het mij nog goed herinneren. Ik wilde mijn vlag omhoog doen. Maar toen ik zag hoe mooi het doelpunt was, liet ik mijn arm naar beneden", vertelt Rémi Harrel in gesprek met het Franse Le Parisien. Harrel besloot om zijn arm naar beneden te houden. "Waarschijnlijk had ik wel gevlagd als de bal over het doel was gegaan."

In het vervolg van het item afkomstig van VoetbalPrimeur wordt het volgende beschreven:

Het doelpunt kreeg een luchtje van buitenspel. Onzin, zegt Harrel. "Achteraf gezien was het geen buitenspel, maar ik overwoog zeker om de treffer af te keuren. Ik was ook nog jong, 34 jaar, en al actief op zo’n hoog niveau, waar de druk hoog was. Het zou de ergste beslissing in mijn loopbaan zijn geweest."

Het complete artikel is na te lezen op de website van VoetbalPrimeur. Hier kunt u naast dit bericht ook vele andere artikelen gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over het spel voetbal

Voetbal is een wereldwijd populaire sport waarbij twee ploegen bestaande uit elf atleten moeten proberen de bal in het goal van de opponent te krijgen. De voetbal mag met alle deel van het lichaam gespeeld worden, behalve met de armen en handen. In werkelijkheid wordt bijna altijd met de voet gespeeld, het komt ook voor dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de voetbal te allen tijde beschikbaar blijven en mag niet worden gehinderd door bij wijze van spreke op de bal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de speler. Deze afspraken tellen niet voor de keeper.Om goed uit de voeten te kunnen op het veld, waarop altijd wordt gevoetbald, dragen de voetballers specicaal ontwikkelde voetbalschoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *