‘Vorig jaar dachten we geluk te hebben door Barcelona te ontlopen’ ?>

‘Vorig jaar dachten we geluk te hebben door Barcelona te ontlopen’

Dagelijks brengen wij u op de hoogte van interessant nieuws met betrekking tot voetbal. Op deze manier bent u altijd up-to-date van het meest recente voetbalnieuws!

Nieuwsbericht afkomstig van VoetbalZone: ‘Vorig jaar dachten we geluk te hebben door Barcelona te ontlopen’

Vandaag is er een bericht uitgekomen via de site VoetbalZone. De titel van het uitgekomen artikel is ‘Vorig jaar dachten we geluk te hebben door Barcelona te ontlopen’.

Het voetbal artikel dat is verschenen heeft de volgende inleiding:

Manchester City meldt zich dit seizoen voor het eerst in zijn historie bij de beste vier clubs van Europa. Nu treft het in de halve finale uitgerekend Real Madrid, de ploeg die al tien keer de felbegeerde Champions League omhoog wist te houden. Bij de Engelsen zijn ze desondanks niet bang voor de Spaanse grootmacht.

“We willen solide spelen, zoals tegen Dynamo Kiev en Paris Saint-Germain. Dan zijn we in staat om iedereen te elimineren”, vertelt technisch directeur Txiki Begiristain. Toch erkent de Spanjaard dat zijn landgenoten favoriet zijn. “Ze hebben al 26 keer in de halve finale gestaan en doen het nu voor de zesde keer op een rij.”

Verderop in het artikel van VoetbalZone wordt onder andere verteld:

Emilio Butragueño, directeur internationale relaties van de Madrilenen, kijkt niet naar het verleden. Hij ziet vooral twee topteams staan. “Het zijn teams met spelers van het hoogste niveau. We zullen op ons best te moeten zijn”, vertelt hij aan AS. “Vorig jaar dachten we geluk te hebben door Barcelona te ontlopen, waarna we eruit vlogen tegen Juventus.”

Het volledige item is te bekijken op de site van VoetbalZone. Hier leest u naast dit artikel ook vele andere artikelen gerelateerd aan voetbal.

Algemene informatie over voetbal

Voetbal is de meest gespeelde balsport waarbij 2 teams bestaande uit elf sporters moeten proberen de speelbal in het goal van de opponent te krijgen. De speelbal mag met alle lichaamsdeel worden gespeeld, met uitzondering van armen en handen. In werkelijkheid wordt bijna altijd met de voet gespeeld, het gebeurd ook dat de bal met het hoofd wordt gekopt.Ook dient de bal te allen tijde beschikbaar blijven en mag niet worden afgeklemd door bij wijze van spreke op de voetbal te gaan liggen of deze vast te houden tussen de benen van de voetballer. Deze afspraken tellen niet voor de doelman.Om goed uit de voeten te kunnen op het veld, waarop meestal wordt gevoetbald, dragen de voetballers speciaal gefabriceerde schoenen.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *